Τρίτη, Μαρτίου 11, 2008

Αλλαγή προγράμματος..


Προσκαλώντας τη " Moira της" η αγαπημένη mon Talisker γνώριζε καλά, ότι:

α) οπωσδήποτε θα ανταποκριθώ, ώστε να κατεβάσω επιτέλους τα "ηρωικά κ πένθιμα μου" κ

β)ανέλαβε σίγουρα το ρίσκο η νέα ανάρτηση μου να είναι ίσως κ πιο πένθιμη από την προηγούμενη..

Προτού προχωρήσω όμως , αναδημοσιεύω ένα άρθρο του σημερινού ΈΘΝΟΥΣ/11/3/2008

σχετικό με τα "7 Θανάσιμα αμαρτήματα "


Τα 7 νέα θανάσιμα αμαρτήματα
Το «δεξί χέρι» του Πάπα ανακοίνωσε μία νέα λίστα, προσαρμοσμένη στα... σημεία των καιρών. Μεταξύ των σύγχρονων θανάσιμων αμαρτημάτων, η μόλυνση του περιβάλλοντος και η χειραγώγηση των γονιδίων
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης τα πάντα εκσυγχρονίζονται, ακόμα και τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα...
Έπειτα από 1.500 χρόνια που η Καθολική Εκκλησία ταξινόμησε τα επτά πιο σοβαρά αμαρτήματα -λαγνεία, λαιμαργία, απληστία, οκνηρία, οργή, ζήλια και αλαζονεία- η εφημερίδα του Βατικανού «L' Osserbvatore Romano», εξέδωσε μία νέα, ανανεωμένη, λίστα, προσαρμοσμένη στα... σημεία των καιρών, στην οποία συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, το εμπόριο ναρκωτικών, η ρύπανση του περιβάλλοντος και η χειραγώγηση των ανθρώπινων γονιδίων. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, ο Αρχιεπίσκοπος Τζιανφράνκο Τζιρότι, o «υπ αριθμόν 2» του Βατικανού, κατονόμασε τα σύγχρονα επτά θανάσιμα αμαρτήματα που περιλαμβάνουν την κοινωνική και οικονομική αδικία αλλά και την αδιάντροπη συσσώρευση πλούτου. Ο Τζιρότι επισήμανε, ωστόσο, ότι, η πιο επικίνδυνη περιοχή στην ψυχή των σύγχρονων ανθρώπων είναι ο τομέας της βιοηθικής.
«Στη διάρκεια πολλών πειραμάτων, με στόχο τη χειραγώγηση των ανθρώπινων γονιδίων, καταπατούνται πολλές φορές τα αναφαίρετα δικαιώματα του ανθρώπου και οι συνέπειες είναι δύσκολο να προβλεφθούν και να τεθούν υπό έλεγχο».
Το Βατικανό, ως γνωστόν, αντιτίθεται σθεναρά στην έρευνα για τα βλαστοκύτταρα που προϋποθέτει την καταστροφή εμβρύων.
Εξομολόγηση Το «δεξί χέρι» του Ποντίφικα δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι όλο και λιγότεροι πιστοί εξομολογούνται, αναφερόμενος σε σχετική έρευνα του Καθολικού Πανεπιστημίου στο Μιλάνο. Πλέον, το 60% των πιστών δεν καταφεύγει στην εξομολόγηση για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες του, ενώ, τo 20% παραδέχεται πως αισθάνεται άβολα να βγάζει τα εσώψυχα του στη... φόρα. Στη λίστα με τα σύγχρονα θανάσιμα αμαρτήματα περιλαμβάνεται, πλέον, και η έκτρωση, που «προσβάλλει την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των γυναικών» αλλά και η παιδεραστία, που πολλές φορές έχει κλονίσει το κύρος της Καθολικής Εκκλησίας. Η οικολογική συνείδηση του Βενέδικτου του 16ου όπως και του προκατόχου του, Ιωάννη Παύλου του Β, έχει εμφανή τα σημάδια της στο Βατικανό.
Σε πολλά κτίρια έχουν τοποθετηθεί φωτοβολταϊκά κύτταρα για την παραγωγή ενέργειας, ενώ οι πολίτες αποφεύγουν τη χρήση ΙΧ προτιμώντας τα μέσα μεταφοράς. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, ότι, για το Βατικανό, όσοι ρυπαίνουν το περιβάλλον, διαπράττουν ένα από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα της εποχής μας.


ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ... ΝΕΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ


Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα, σύμφωνα με την Καθολική Εκκλησία
1. Λαγνεία2. Λαιμαργία 3. Απληστία4. Οκνηρία5. Οργή 6. Ζήλια7. Αλαζονεία
...και τα 7 σύγχρονα αμαρτήματα 1.
Χειραγώγηση των ανθρώπινων γονιδίων2. Εμπόριο ναρκωτικών 3. Ρύπανση περιβάλλοντος4. Κοινωνική και οικονομική αδικία5. Αδιάντροπη συσσώρευση πλούτου6. Παιδεραστία 7. Έκτρωση
ΜΙΝΑ ΑΓΓΕΛΙΝΗ

Τα συμπεράσματα δικά σας..

1 αποκρισεις..:

Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...

Πολύ καλό κείμενο... Καλή σου μέρα! :))